Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-28@05:04:31 GMT

پول دانشگاه‌ها در حد پرداخت حقوق کارکنان است/

تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۷۱۴۹۳۱

پول دانشگاه‌ها در حد پرداخت حقوق کارکنان است/

یعقوب محمدی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، درباره حرکت دانشگاه‌های ایران به سوی نسل چهارم و حل مسئله اظهار کرد: جلسه‌ای با مشاوران جوان دستگاه‌های اجرایی همدان برگزار و درباره مسئولیت اجتماعی دانشگاه بحث و تبادل نظر کردیم تا آرام آرام ارتباط بین دانشگاه با دستگاه‌های اجرایی و جامعه تقویت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

راهکارهای ورود دانشگاه به نسل چهارم و بومی‌سازی آن را نیز بررسی کردیم.

وی در مورد تأخیر در پرداخت بودجه دانشگاه‌ها گفت: وضعیت مالی دانشگاه‌ها فعلاً در حد ادامه حیات و پرداخت حقوق کارکنان است. تاکنون پرداختی‌ها کمتر از 60 درصد بوده است. اگر در ماه‌های بهمن و اسفند کمک نکنند، شرایط دانشگاه‌ها برای سال آینده بسیار سخت‌تر خواهد شد.

رئیس دانشگاه بوعلی سینا همدان خاطرنشان کرد: زمانی دانشگاه‌ها وظیفه تربیت دانشجو و صدور مدرک را برعهده داشتند. دو دهه پیش دانشگاه‌ها را به‌سمت نسل دوم و پژوهش‌محوری سوق دادیم، دانشگاه‌ها نیز نقش بسیار خوبی را ایفا کردند و در بعضی سال‌ها 11 تا 13 برابر در زمینه تولید مقاله، رشد کردیم.

محمدی‌فر بیان کرد: بعد از اعمال تحریم‌ها قرار بر این شد دانشگاه‌ها در مسیر کارآفرینی حرکت کنند؛ اما در این بین اتفاق بدی افتاد و دانشگاه‌ها متهم ردیف اول تولید بیکار لقب گرفتند، در حالی که وظیفه دانشگاه، شغل‌آفرینی نیست؛ بلکه دانشگاه وظیفه تربیت دانش‌آموختگانی را بر عهده دارد که توانمندی اشتغال‌پذیری دارند.

وی افزود: باید استارت‌آپ‌ها را گسترش داد و ارتباط دانشگاه با صنعت را تقویت کرد. البته متأسفانه مدام از ارتباط دانشگاه با صنعت صحبت می‌کنیم؛ در حالی که دانشگاه فقط شامل رشته‌های فنی نیست؛ بلکه حوزه‌های مهمی مانند اقتصاد، علوم انسانی و فرهنگ نیز باید مورد توجه قرار بگیرند؛ بنابراین ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت باید جدی گرفته شود و در این راستا نام دفتر واقع در دانشگاه بوعلی سینا همدان را به دفتر ارتباط با جامعه و صنعت تغییر دادیم.

استادان باید به داخل جامعه و صنعت بروند

رئیس دانشگاه بوعلی سینا همدان تأکید کرد: باید دانشگاه‌ها را به سمت جامعه هدایت کرده و از طرفی زیرساخت‌های لازم را ایجاد کنیم. استادان باید به داخل جامعه و صنعت بروند؛ اما همچنان قوانین تأکید دارند استاد باید 40 ساعت در دانشگاه حضور داشته باشد، در چنین شرایطی استاد زمانی برای ورود به صنعت و جامعه ندارد. تمام نهادهای دولتی و حاکمیتی باید به این باور برسند که اگر دانشگاه می‌خواهد مفید واقع شود و اتفاق اثرگذاری رخ دهد، ایرادی ندارد که استاد دانشگاه سه روز در جامعه، فعالیت میدانی انجام دهد و سه روز دیگر در دانشگاه حاضر شود.

محمدی‌فر تأکید کرد: اگر مسیر را باز کنیم، نتایج مثبتی می‌گیریم؛ اما هنوز نتوانسته‌ایم مرزها را مشخص کنیم. یکی از مشکلات در ورود به نسل سوم دانشگاه‌ها این است که قوانینی دست‌وپاگیر وضع کرده‌ایم، از طرفی ثبت شرکت دانش‌بنیان را در ارتقا مؤثر می‌دانیم؛ اما از سوی دیگر قوانینی هستند که کار را سخت می‌کنند. در این بین بحث مهمی به نام استقلال دانشگاه‌ها مطرح می‌شود. هرچند آیین‌نامه‌ها دست دانشگاه را باز گذاشته‌اند؛ اما در عمل چنین اجازه‌ای داده نمی‌شود.

جامعه صنعتی هنوز به دانشگاه اعتماد ندارد

وی ادامه داد: هر روز به ما می‌گویند چرا استادان برای ورود و خروج، ساعت نمی‌زنند؟ به آنها پاسخ می‌دهیم این موضوع با اهداف ما مغایرت ندارد. قرار است استادان به داخل صنعت و جامعه بروند؛ وگرنه نمی‌توان برنامه‌ها را پیش برد. البته استادان با مدیر گروه در تماس بوده و ما در جریان هستیم در حال انجام چه کاری هستند.

رئیس دانشگاه بوعلی سینا همدان یادآور شد: هنوز جامعه صنعتی، اعتقاد و اعتماد لازم را به دانشگاه ندارد. طرح‌های زیادی داریم که با شرکت‌ها مطرح کرده‌ایم، وقتی کار به امضای قرارداد می‌رسد فقط حاضر به پرداخت مبالغ ناچیزی هستند. در واقع نمی‌پذیرند وقتی قرار است از تخصص عضو هیئت علمی استفاده کنند، هزینه آن را بپردازند. مگر ما وقتی نزد پزشک می‌رویم، هزینه ویزیت را نمی‌پردازیم؟ متأسفانه جامعه هنوز برای بهره‌گیری از تخصص دانشگاهیان، احساس نیاز نکرده و در حقیقت به تخصص‌های خارج از حوزه پزشکی، اعتقاد پیدا نکرده است.

محمدی‌فر در پایان خاطرنشان کرد: نمی‌توان دانشگاه را به‌سرعت از نسلی جدا و وارد نسل دیگر کرد. باید به مقوله آموزش توجه کنیم تا در این بین آسیب نبیند. نیاز به بسترسازی و فراهم‌سازی زیرساخت داریم و مطمئن باشیم می‌توان به نتایج مطلوب رسید. باید به تلاش خود ادامه دهیم. پنل‌های زیادی با دانشگاه‌های بولونیا ایتالیا، دانشگاهی فرانسوی و حتی یکی از دانشگاه‌های خوب آمریکا در حوزه بیماری‌های مشترک انسان و دام برگزار و کلینیکی کنار دانشگاه تأسیس کردیم. معتقدم باید حرکات کوچک و مستمری انجام دهیم تا به نتایج بزرگی دست یابیم.

انتهای پیام/

168 / 320 دانشگاه بوعلی سینا دانشگاه بوعلی سینا همدان یعقوب محمدی فر ارتباط دانشگاه با صنعت بودجه دانشگاه ها

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: دانشگاه بوعلی سینا دانشگاه بوعلی سینا همدان ارتباط دانشگاه با صنعت بودجه دانشگاه ها رئیس دانشگاه بوعلی سینا همدان ارتباط دانشگاه با صنعت جامعه و صنعت دانشگاه ها محمدی فر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۷۱۴۹۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات مالی، دانشگاه انگلیسی را به مرز نابودی رساند

یک دانشگاه انگلیسی طی بیانیه‌ای رسمی اعلام کرد که به دلیل مشکلات مادی مجبور به حذف رشته‌ها و اخراج کارکنان خود است.

به گزارش ایسنا به نقل از بی‌بی‌سی، دانشگاه هادرزفیلد که قدمتی نزدیک به ۴۰ سال دارد در بیانیه‌ای اعلام کرد که به دلیل قرار گرفتن در بحران مالی، نزدیک به ۲۰۰ شغل در دانشگاه کاهش می‌یابد و تعدادی از رشته‌ها حذف می‌شوند.

این دانشگاه در بیانیه خود آورده است: این اقدام "تلاشی پیشگیرانه برای تضمین آینده‌ای پویا و پایدار برای دانشگاه ما" است.

گری آلن، از اتحادیه دانشگاه‌ها و کالج‌ها (UCU) انگلیس گفت که این تعدیل نیرو منجر به از دست دادن یک نفر از هر ۱۰ کارمند می‌شود و هشدار داد که این کاهش‌ها "تأثیر ویرانگری" خواهد داشت.

انتظار می‌رود حداقل ۱۲ دوره شامل جغرافیا، جامعه شناسی، ریاضیات و بهداشت و مراقبت‌های اجتماعی قطع شود.

این دانشگاه گفت که در سال‌ تحصیلی ۲۰۲۴-۲۰۲۳ با کسری بودجه مواجه است که با کاهش تعداد دانشجویان بین‌المللی "بیش از قبل تشدید" شده است. چیزی که دانشگاه آن را تغییر در سیاست‌های دولت می‌داند.

آلن همچنین گفت: از سال ۲۰۱۲ میلادی، هزینه‌های تحصیل در مقطع کارشناسی در انگلیس تنها ۲.۸ درصد افزایش یافته است و از ۹ هزار پوند به ۹.۲۵ هزار پوند است. علیرغم افزایش بیش از ۵۰ درصدی تورم.

در بیانیه دانشگاه همچنین آمده است: این عدم تناسب یک بحران مالی در بخش دانشگاه ایجاد کرده است که بر بسیاری از مؤسسات آموزش عالی از جمله مؤسسه ما تأثیر گذاشته است.

 آلن در پاسخ به تایید از دست دادن شغل، گفت: "کاهش در این مقیاس تاثیر مخربی بر کارکنان، دانشجویان و جامعه محلی خواهد داشت."

او همچنین دانشگاه را متهم کرد که «ده‌ها میلیون پوند» برای دو ساختمان جدید هزینه کرده است.

وی گفت: در حالی که فشارهای مالی در سراسر بخش وجود دارد، دانشگاه پول در بانک دارد و نیازی به این کاهش وحشیانه ندارد.

استیو هاو، دبیر شعبه دانشگاه هادرزفیلد گفت: هم اکنون برهه فوق‌العاده ناراحت‌کننده‌ای برای کارکنان است و عواقبی برای دانشجویان دانشگاه نیز خواهد داشت. دانشگاه باید گزینه های دیگری را برای مقابله با فشارهایی که با آن مواجه است بدون توسل به این اقدامات شدید در نظر بگیرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لیست 6 نفره از وکلای خوب تهران به همراه سوابق
  • مشکلات مالی، دانشگاه انگلیسی را به مرز نابودی رساند
  • جدول اضافه حقوق‌ بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی و لشکری و کشوری
  • نقدینگی بزرگ‌ترین چالش صنعت دارو/ بانک‌ها وام نمی‌دهند
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه سرمایه انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • دانشگاه‌های انگلیس بابت ارتباط با چین زیر ذره‌بین سرویس‌ امنیتی می‌روند
  • چرا کسی پاسخگوی عدم پرداخت حقوق کارگران شهرداری نیست
  • نباید اجازه دهیم کارگران دچار رنج شوند/ لزوم پرداخت به موقع حقوق
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟